Tänään otin kahteen otteeseen pientä treenin tynkää ens viikon kisoja aatellen. Pakko treenata, ei se koira muuten niitä opi/osaa ;)

Luoksetulo: Tulee tosi hienosti, yhdellä kertaa pysähtyi mun eteen ja siitä meni vasta käskyllä viereen vaikka oon opettanu sen menemään suoraan viereen.

Paikalla olo: pysyy hyvin mutta pitäs pikku hiljaa pidentää sitä aikaa mitä makaa, ei olla vielä otettu sitä täyttä 2minuuttia koskaan.

Seuraaminen: Hyvin meni, meinas vaan käännöksissä joko istahtaa tai mennä maahan. Yhdessä täyskäännöksessä oikaisi mun selän takana oikealle sivulle joten eikun alusta taas. Muuten käännökset sujui hyvin ja myös seuraaminen kovemmassa vauhdissa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: menee heti käskyn saatuaan maahan ja pysyy siellä. Vapautan suoraan maasta niin ei ala toivon mukaan ennakoimaan istumista.

Seisomista seuraamisen yhteydessä en ottanu koska ei oikein osaa seistä edes hypyn jälkeen joten se on vaiheessa mutta tarkotus olis ens viikolla sekin ottaa treenin alle.

Hyppy: Menee hyvin ja jää seisomaan. Oon tehny myös niin että kun seisoo esteen takana niin sanon "seiso" ja palkkaan samantien. Seuraava askel ois että saisin otettua askeleen tai kaksi ja koira pysyy paikallaan ja siitä sitten niin että pysyy siellä esteen takana kunnes saa käskyn istua viereen.

Tarkotus olis kisojen jälkeen koittaa opettaa näitä liikkeitä naksuttimen avulla jos kisoissa jokin menee penkin alle täysin. Oisin nyt koittanu mutta koira saattaa mennä ihan sekasin eri tavoista joten parempi että se jää myöhemmäksi. Konsultoin asiassa Pontuksen kasvattajaa.