5.3.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Seuraamista. Samaa kuin aikaisemmin. Pidennä vähitellen matkaa, mutta palkkaa vain kontaktista.

 

Liikkeestä maahan meno. Koska Pontus ei osaa mennä liikkeestä maahan aloitat opettelun ihan alusta. Aluksi teet niin, että koira on perusasennossa. Sanot sille maahanmeno käskyn, kun olette siis paikalla. Kun Pontus menee maahan, kehut sitä, annat namin ja vapautat. Voit lisäksi vaikka leikkiä ja kehua samalla. Tee tässä n. 5 toistoa. Kun Pontus ymmärtää jujun, alat tekemään samaa liikkeessä parilla askeleella. 

 

Paikallaoloa taas lyhyellä matkalla pieniä aikoja. Muuten samaa kuin alussa.

 

 

Seuraaminen sujuu hyvin, jopa pienet käännöksetkin joita huvikseni kokeilin. Kontakti on hyvää ja koira pysyy lähellä. Miten sisällä tää sujuu niin hyvin mutta ulkona käydään kierroksilla?

 

Tätä pikkasen treenattiin. Koira pyrkii vaan istumaan kun pysähdytään, aivan kuten sille on aikasemmin opetettu. Mutta pikku hiljaa pikku hiljaa tämäkin varmaan onnistuu.

 

Paikalla olo sujuu suht hyvin. Liian pitkä aika(about 30s) kostautui ja koira nousi istumaan kun palasin mutta käsky takas maahan ja paikka sanalla vahvistettuna niin palkka irtos.

 

Luoksetuloa en ottanu, päivällä otin mutta sillon treenaus jäi lyhyeksi kun tuo ei meinannu keskittyä millään. Vinkui ja pomppi. Jossain on vissiin juoksunen narttu dry.gif

 

Sisällä tuo siis malttaa keskittyä täysin mutta ulkona pitäs mennä joka paikkaan ja mielusti ASAP!

 

Sivu käskyä edelleen treenataan, välillä tulee juuri siihen mihin haluan ja välillä sinnepäin. Koira tuntuu turhautuvan kun namia ei tulekaan enää sinnepäin asennosta eikä meinaa välillä edes yrittää koittaa miten sen namin sittenkin sais dry.gif