4.3.

Seuraamista. Palkkaa aina, kun katsoo. Leiki koiran kanssa, jotta saa tällä tavalla kunnon palkan oikein tehdystä työstä. Seuraamiset taas lyhyitä. Palkka AINA kontaktista.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Luoksetulo. Jätä koira parin metrin päähän ja kutsu. Aluksi riittää, että se tulee kutsusta, mutta siirry mahdollisimman pian siihen, että koira tulee suoraan sivulle.

 

Paikallaoloa jälleen lyhyellä matkalla pieniä aikoja. Palkkaa sitä aluksi reilusti ja vahvista paikka-käskyllä makaamista.

 

Seuraaminen sujuu hyvin, perusasennon paikka edelleen hakusessa ja hillitön pomppiminen mua vasten namikättä kohti.

 

Luoksetulo sujui kans hyvin, tosin Pontus meinas aina tulla mukaan kun jätin sen istumaan tai vaihtoehtoisesti meinas mennä maahan. Pitää tarkastaa kumpi on ALO luokassa oikee tapa jättää koira.

 

Paikalla olo, edelleen koira meinaa tulla mukaan. Tai sitten nousee kun menen takaisin, tosin nyt se ei nouse heti vaan kun oon melkein vieressä. Mutta komennus maahan ja paikka käsky ja sitten nami.

 

Pontuksella oli kyllä liikaa virtaa, vinkui ja ulisi. Lelu sai sen käymään kierroksilla joten vaihdoin parin kerran jälkeen takas nameihin. Välillä tuo tuntui unohtavan mitä ollaan tekemässä, jäi katteleen ohikulkevia.

 

Pitänee vissiin treenata eka jossain aukealla eikä kävelytiellä missä ois sitä häirilötä jota tarvitaan jossain vaiheessa. Illemmalla uus yritys, tällä kertaa voitas pelkkää paikalla oloa treenata..