Menin sitten lukemaan KoiraSportin tokokalenterista että 4.5 on Ilmajoella tokokisat. Mähän samantien Heidille pistin meiliä(kehdannu yöllä sille soitella ja käskeä meseen) että mitä mieltä se on. Saako about kahdes kuukades mitään aikaan niin ettei nolaa itteään kisoissa.

Sehän oli että antaa mennä vaan, lupas tehdä meille treeniohjemankin koko ajaksi. Viikon ohjelman jo sainkin ja hyvältä vaikuttaa mun mielestä.

Tässä tämän päivän treeni ohjelma:

3.3.

Seuraamista. Kontaktin vahvistamista. Palkka kontaktista. Seuraamiset parin kolmen askeleen pituisia. Liike alkaa ja päättyy perusasentoon. Perusasennon vahvistamista, jotta koira tietää oikean paikan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Paikallaoloa lyhyellä matkalla pieniä aikoja. Jätä koira koemaisesti maahan. Tällä tarkoitan, että se on sivullasi perusasennossa. Käsket sen maahan. Voit alussa vaikka kehua sitä. Sano pysymiskäsky toiseen kertaan. Palaa aina koiran viereen vapauttamaan se. Se EI saa vapauttaa itse itseään. Jos näin tapahtuu, palaat sen viereen mitään sanomatta ja käsket sen uudestaan maahan. Kun Pontus on ollut nätisti maassa HILJAA n. 30 sekuntia palaa sen viereen, sano käsky ja vapauta se.

Seuraaminen yms meni hyvin. Alussa Pontus hyppi ja pomppi mutta kun se ei tuottanu mitään palkkiota vaan aina stopin ja homman paluun alkuun se tajus mikä on jutun juoni.

Kontaktin kanssa tuliki sopiva harjoitus kun vastaan tuli koirakko. Hyvin sain kontaktia poikaan vaikka toisen piti välillä haukahdella ja egoilla vastaantulevalle.

Paikalla olo taas..No, se pysyi paikalla sen aikaa mitä olin askeleen päässä siitä. Oli hiljaa eikä liikkunu. MUTTA kun palasin sen viereen se nousi heti istumaan. Siitähän se ei palkkaa saanu vaan komensin uudelleen maahan ja sitten palkkasin.

Kokeilin myös sitä että kun olin askeleen päässä ja se pysyi maassa annoin namin ja sitten kun palasin takasin se nousi heti istumaan.

Pitääpä kysellä mikä tuohon auttais että pysyis siellä maassa kunnes saa luvan nousta tai seuraavan käskyn.

Hieman jännittää keritäänkö "valmiiksi" asti mutta kun joka päivä treenataan niin eiköhän me keritä :)